Βιντεο γαμου, εναέρια πλάνα μέσω drone!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να περιλάβουν στο βίντεο γάμου τους πλάνα εναέρια τραβηγμένα μέσω ενός ηλεκτροκίνητου τηλεκατευθυνόμενου ελικοπτέρου (drone). Σ’ αυτό, βέβαια, συνέβαλλε και η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας, καθώς κάτι τέτοιο παλαιότερα θα ήταν αδιανόητο δεδομένου του δυσθεώρητου κόστους, και ως εκ τούτου απρόσιτο. Και πραγματικά το αποτέλεσμα τους δικαιώνει.

Η βιντεοσκόπηση γάμου από αέρα αποτελεί έναν εντυπωσιακό τρόπο «κάλυψης», αφού εμπλουτίζει το περιεχόμενο με πλάνα που δεν θα μπορούσαν να αποδοθούν από επίγεια μέσα, δίνοντας έτσι μια διαφορετική και πιο κινηματογραφική αίσθηση στο βίντεο γάμου και προσθέτοντας αξία στο τελικό αποτέλεσμα.

Και τότε τίθεται το ερώτημα: «Τι ελικόπτερο να επιλέξω, ένα οκτακόπτερο ή μήπως κάποιο μικρότερο;». Βέβαια, το δίλημμα είναι καθαρά οικονομικό, αφού το μικρότερο είναι και φθηνότερο. Αν τώρα αναλογιστούμε ότι το μικρότερο προσφέρει, θεωρητικά, το ίδιο αποτέλεσμα, τότε η επιλογή φαντάζει μονόδρομος. Είναι όμως έτσι τα πράγματα, ή μήπως μια πιο προσεκτική εξέταση του θέματος ανατρέπει αυτή την εντύπωση και μας κάνει να δούμε το θέμα από μία διαφορετική οπτική γωνία;

Ένα οκτακόπτερο σε σχέση με ένα αντίστοιχο μικρότερο μπορεί να πετάξει με μεγαλύτερη ακρίβεια, καθώς οι επιπλέον έλικες το καθιστούν ικανό να σηκώσει περισσότερο ωφέλιμο φορτίο, προσδίδοντάς του περισσότερη ευστάθεια και λιγότερη πίεση στα μοτέρ.

Μπορεί να σηκώσει κάμερες τύπου DSLR, ενώ για τη λειτουργία του απαιτούνται δύο χειριστές, ένας για την πτήση και ένας για τον χειρισμό της κάμερας. Τα οφέλη από τον συνδυασμό αυτό είναι πολλαπλά: από τη μία λόγω της καλύτερης κάμερας το επίπεδο της ποιότητας του βίντεο που καταγράφει είναι υψηλότερο (HD 1080 και 4K), από την άλλη παρέχει καλύτερη λήψη και ασφαλή πτήση, καθώς ο ένας χειριστής είναι επικεντρωμένος στην ασφάλεια της πτήσης ελέγχοντας πολλές παραμέτρους ταυτόχρονα, όπως ύψος, ταχύτητα, άνεμος, φυσικά εμπόδια κτλ., ενώ ο άλλος στο θέμα και την καλύτερη εγγραφή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση βλάβης έχει τη δυνατότητα να εξακολουθεί να πετά ακόμη και με δύο μοτέρ εκτός λειτουργίας και να προσγειωθεί με ασφάλεια στο έδαφος. Επίσης, για περισσότερη ασφάλεια μπορεί να πετάξει υψηλότερα, δίχως όμως αυτό να επηρεάζει τη σταθερότητα των πλάνων (μπορεί να πετάξει με ανέμους εντάσεως μέχρι 6 μποφόρ), αλλά ούτε να γίνεται αντιληπτό και ενοχλητικό λόγω του θορύβου στον κόσμο.

Το οκτακόπτερο μπορεί να κινηματογραφήσει πλάνα και κάτω από συνθήκες που δύσκολα μπορούν να πραγματοποιηθούν και ταυτόχρονα συνδυάζει ασφάλεια πτήσης και υψηλή ποιότητα εικόνας και βίντεο σε ένα βίντεο γάμου.

drone, video, video γάμου, wedding cinematography, wedding video, wedding videographer, wedding videography, βίντεο γάμου, βιντεογράφος γάμων, βιντεοσκόπηση γάμου, πλάνα γάμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    ΑΛΕΞΗΣ ΣΤΑΜΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

    Αλέξης Σταμπασόπουλος © 2019 - Βίντεο Γάμου