• el
  • en
  • Αρχική
  • βιντεο γαμου – βρειτε τι σας ταιριαζει!

βιντεο γαμου – βρειτε τι σας ταιριαζει!

wedding videography

Γάμος: Αγάπη, Μαζί, Δάκρυ χαράς, Αγκαλιά, Προσκλητήριο, Νυφικό, Μανικετόκουμπο, Κουμπάρος, Ευλογία, Party!

Όμως, τι αξία έχουν οι λέξεις αν δεν προκαλούν συναισθήματα; Κι αν κάποιος καταφέρει να αποτυπώσει αυτό σου το συναίσθημα σε εικόνες; Αν δημιουργήσει ένα ενθύμιο απ το γάμο σου που να περικλείει την τελετουργία της προετοιμασίας, το μυστήριο, το πάρτι, τους αγαπημένους σου, τα χαμόγελα και την ευτυχία, που να εκφράζει αυτό που εσύ κι ο άνθρωπός σου βιώνετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τότε έχουμε τον ιδανικό wedding videographerwedding cinematographer για σένα!

Το ζητούμενο σ΄ένα βίντεο γάμου ή clip γάμου είναι πάντα, η όσο πιο πιστή, απόδοση στην οθόνη της τόσο ιδιαίτερης μέρας του γάμου ενός ζευγαριού υπό το πρίσμα της δικής τους αισθητικής, δεδομένης πάντα της προσωπικής ματιάς του επαγγελματία!

Οι επιλογές πια είναι πάρα πολλές. Μπορείτε να επιλέξετε από μια απλή βιντεοσκόπηση γάμου μέχρι ένα cinematic art video υψηλών προδιαγραφών, με το εύρος ανάμεσά τους να είναι τεράστιο και σίγουρα για κάθε budget!

Steadicam, γερανοί, sliders και οκτακόπτερα «επιστρατεύονται», ανάμεσα σε άλλα, με σκοπό να καλυφθεί η στιγμή με καθαρότητα, απ την καλύτερη οπτική γωνία και στην υψηλότερη ανάλυση, ώστε να πάρετε στα χέρια σας ένα υλικό που θα σας θυμίζει με τον πιο όμορφο τρόπο και για μια ζωή την (επίσημη) πρώτη μέρα της κοινής σας ζωής.

Η τεχνολογία από μόνη της, όμως, δεν ήταν ποτέ αρκετή. Ο κάθε wedding videographerwedding cinematographer έχει αναπτύξει τη δική του φιλοσοφία πάνω στον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί τα μέσα που διαθέτει, οργανώνοντας έτσι τη δουλειά του για ένα αποτέλεσμα, που θα ικανοποιεί και το πιο απαιτητικό ζευγάρι. Με γνώμονα πάντα αυτό, και με την ξεχωριστή προσωπικότητά του βασικό κομμάτι της «εργαλειοθήκης» του, ο κάθε επαγγελματίας αποφασίζει το δρόμο που θα ακολουθήσει.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφασίζουν να ακολουθήσουν ένα αυστηρό μοντέλο λήψεων που μπορεί να περιλαμβάνει πρόβες, προσχεδιασμένα σκηνοθετημένα πλάνα, συγκεκριμένες οδηγίες για το ζευγάρι και άλλα παρόμοια, που καθιστά τους «πρωταγωνιστές της ημέρας» μέτοχους μιας ολιστικής εμπειρίας κινηματογραφικών γυρισμάτων! Αυτό το μοντέλο δουλειάς ταιριάζει σίγουρα σε ανθρώπους που το άγχος τους να πάνε όλα σύμφωνα με το σχέδιο θα μπορούσε να φανεί καταστροφικό αν αισθάνονταν την παραμικρή ανασφάλεια απέναντι στο άγνωστο.

Μια άλλη κατηγορία βιντεογράφοι γάμου είναι εκείνοι στο ταμπεραμέντο των οποίων εμπεριέχεται μια ισχυρή δόση καλλιτεχνικής ανησυχίας, η οποία μεταφράζεται σε πιο ελεύθερο μοντέλο δουλειάς. Το ζητούμενο της «τελειότητας» της εικόνας παραμένει ασφαλώς, αλλά σύμφωνα με τη δική τους οπτική, αυτό θα επιτευχθεί μόνο μέσα απ την ελευθερία και τον αυθορμητισμό των ανθρώπων. Έτσι, αφού κάνουν κάποιες συναντήσεις γνωριμίας με τους νεόνυμφους, καταστρώνουν το πλάνο τους, εστιάζοντας στις ιδιαιτερότητες που αντιλαμβάνονται οι ίδιοι.

Βασική συνθήκη αποτελεί γι’ αυτούς να αφαιρέσουν απ τους «πρωταγωνιστές» τους την αίσθηση ότι καταγράφεται κάθε τους κίνηση, κι έτσι να καταφέρουν να έχουν τις αυθόρμητες, αληθινές αντιδράσεις τους σε οτιδήποτε κι αν συμβεί. Εστιάζουν στην άνεση και την οικειότητα, και προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν τις στιγμές που αναπόφευκτα είναι αισθητά παρόντες. Τις υπόλοιπες, όσο πιο «διάφανοι» κατορθώσουν να γίνουν, τόσο πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα θα έχουν φτάσει.

Πέρα απ την καταγραφή των πλάνων τις ώρες των προετοιμασιών, του μυστηρίου και του πάρτι, το παζλ ενός clip γάμου συνήθως συμπληρώνεται από ένα κομμάτι «καθημερινής» ζωής του ζευγαριού, δοσμένο όμως, με ύφος καλλιτεχνικό εμπνευσμένο ίσως από κάποια ταινία. Απλά αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και γίνετε οι σκηνοθέτες του κάδρου της αγάπης σας για μια μέρα!

Το τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό στάδιο κατά την προετοιμασία ενός video γάμου, είναι εκείνο της επεξεργασίας των πλάνων, η προσθήκη μουσικής, οπτικών εφέ κτλ. Είναι η σύνδεση όλου του ακατέργαστου υλικού που συγκεντρώθηκε, και η μεταμόρφωσή του σε ένα ολοκληρωμένο έργο με συνοχή και ροή τέτοια που να μπορεί να «πει» μια ιστορία, τη δική σας.

Σκεφτείτε, ονειρευτείτε, φανταστείτε, αναλογιστείτε και αποφασίστε τι ταιριάζει στη δική σας ιδιοσυγκρασία και αισθητική. Συζητήστε με τουλάχιστον δυο επαγγελματίες των οποίων η δουλειά πιστεύετε ότι σας ταιριάζει κι επιλέξτε εκείνον που θα σας εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Αφεθείτε στα χέρια του κι απολαύστε το ταξίδι!

Tags: , , , , , , ,

Wedding Cinematography
Wedding Cinematography
Little Black Book
Wedding Cinematography
Wedding Video

© 2018 Βιντεο Γαμου - Αλέξης Σταμπασόπουλος | Κατασκευη Ιστοσελιδων Web Builders